Viime aikoina sattunut turma kiinnittää huomion turvallisuuteen ja siihen miksi jotkut ihmiset eivät käytä turvavyötä. Turvavyön käyttö pelastaa hengen tilanteessa, jossa turma ilman sitä tulee. Tosin ei turvavyön käyttökään aina henkeä pelasta, jos nopeus on tilanteeseen nähden liian suuri.
    Tässä puhutaan ylinopeudesta. Ylinopeus vaarantaa oman hengen ja muiden hengen, silti en ymmärrä niitä jotka ajavat ylinopeutta. Itsekin törmään ylinopeutta ajaviin henkilöihin vähän väliä, ja se kiukuttaa, sillä joskus he saattavat arvioida tilanteen väärin ja onnettomuus sattuu.
Nopeusrajoitukset on laitettu siksi, että niitä noudatetaan ja liikenneturvallisuutta parantamaan. Ei niitä laitettu kansalaisia ärsyttämään. Vaikka liian alhaiseksi koettu ajonopeus kiukuttaisikin, ei se silti oikeuta ajamaan ylinopeutta, varsinkin niitä kohtaa, jotka ajavat sallittua nopeutta. Näille ylinopeutta ajaville tulee aina tarve ohittaa mitä tiukimmissa paikoissa, ja joskus se vielä aiheuttaa kolarin.
    On täällä Suomessa kummallinen kulttuuri, mutta löytyy muista maista vielä pahemmin ylinopeutta ajavia, joten ei suomalaisten tässä suhteessa tarvitse hävetä. Tai osaavatko hävetä edes. Tai edes ajatella.
No siinä se ongelma taitaa ollakin, kun ei ajatella. Ei ajatella, että yksi väärä liike ylinopeudella ajettaessa ja elämä voi olla ohitse. No, minua tämä ongelma ei koske, koska itse en koskaan aja ylinopeutta, mitä nyt joskus ohittaessa moottoritiellä toisia ajoneuvoa. Tätä ei sitten lasketa.
    Yksi yleinen syy ylinopeuksilla ajaviin saattaa olla, että he ajattelevat, että eivät jää siitä kiinni. Joskus kyllä jäävät, ja jos on huonompi onni, joutuvat kolariin. Johtopäätös, älä aja ylinopeutta tai kelitilanteen salliman ajonopeuden ylitse.